Tryckmetoder

Här nedan kan du se våra olika tryckmetoder beroende på vad det ska tryckas på.


SCREENTRYCK

Screentryck är den vanligaste formen av tryck när det handlar om T-shirts och andra tröjor speciellt i större kvantiteter. Med screentryck tillverkas en schablon. Sedan pressas färgen genom schablonen och fastnar på plagget under, därefter in i en ir-ugn på hög värme som härdar trycket på plagget. Screentryck har en hög startkostnad eftersom en schablon måste skapas. Kvaliteten blir hög och tillåter allt från enkla enfärgs-motiv till fyrfärgs-motiv och särskilt vid större volymer passar screentryck väldigt bra till att trycka profilkläder. Textiltryck gör vi med upp till 5 färgers tryck.

SCREENTRANSFER

Transfertryck används ofta på textiler när volymen är lite mindre eller avancerade tryck med detaljer och färger. Trycket är i vissa fall ett screentryck som först är gjort på ett transferpapper och som sedan appliceras på plagget s.k. screen-transfer. Trycket beläggs med lim och torkas via ugn. Detta gör att man kan "spara" trycken och endast värma på ett fåtal plagg i taget. Vi tillverkar screen-transferna själva för att kunna ge en väldigt snabb service. Denna metod är perfekt för idrottsföreningar och klubbar som har möjlighet att få ett avtalspris på klubbloggan.

BRODYR

Brodyr används främst som en mer exklusiv hållbar märkning och applicering på framförallt lite dyrare plagg i bra och kraftigare kvaliteter.
Brodyr är även bra på plagg där ytan är strukturerad eller väldigt mjuk till exempel som på fleecekläder, stickade tröjor eller tjocka och quiltade jackor. Men det är även vanligt förekommande på kepsar, väskor, skjortor eller piketröjor där man vill få till en lite mer exklusiv märkning.
Brodering görs av trådar som finns i princip alla Pantone färgskalans färger.
Till varje motiv görs en programmering, ett så kallat brodyrkort, som sedan sparas av oss och sen kan återanvändas för märkning av även framtida profilkläder. Även när det gäller brodering så finns det en mängd variationer att välja mellan.
Att brodera är även det mycket hållbart och tål hårda tvättar och slitage. Det har i princip samma livslängd som plagget det är applicerat på.

UTSKUREN TRANSFER

Utskuren transfer är speciell textiltransfer som "skärs" ut och värms på plagget. Detta sätt används med fördel när kund vill ha ett "individuellt" tryck på ett plagg. Oftast är det så vi gör när vi trycker till idrottsklubbar, när de vill ha individuella namn och nummer på varje plagg.

DIGITALTRANSFER

Digitaltryck sker helt datoriserat. Datorn skickar motivet till en digitalprinter som printar motivet på en digital transfer folie, som sedan pressas på med högt tryck i en värme press. Detta gör att startkostnaden är låg eftersom ingen fysisk mall behöver göras. Styckpriset är dock lite högre än med exempelvis screentryck och därför passar digitaltryck bäst när det handlar om profilkläder i relativt små volymer. Kvaliteten är hög och funkar för både enkla och mer komplicerade motiv.

DIGITALTRYCK

Informationstext kommer snart.

REFLEXTRYCK

Informationstext kommer snart.

TYGMÄRKEN

Informationstext kommer snart.