TEXTILTRYCK

BildbeskrivningHos oss på ATEC kan du som företag, idrottsklubb, förening eller privatperson m.m. komma in och få hjälp med att trycka era textil-produkter. Vi tillhandahåller alla sorters profilkläder, idrottskläder, yrkeskläder, kepsar, mössor väskor m.m. Se vårt katalogsortiment längre ner på sidan för att se vårt utbud. Är ni osäkra på hur ni vill ha trycket, så är ni välkomna in, så sätter vi oss ner och går igenom med er olika förslag för att kunna få det slut resultat som ni vill ha. Hos oss kan man köpa 1 t-shirt till flera tusen t-shirts. Med vår nya automat snurra kan vi producera upp till 100-200st plagg i timmen. Här nedan kan du se våra olika tryckmetoder beroende på vad det ska tryckas på.

SCREENTRYCK

Bildbeskrivning

Screentryck är den vanligaste formen av tryck när det handlar om T-shirts och andra tröjor speciellt i större kvantiteter. Med screentryck tillverkas en schablon. Sedan pressas färgen genom schablonen och fastnar på plagget under, därefter in i en ir-ugn på hög värme som härdar trycket på plagget. Screentryck har en hög startkostnad eftersom en schablon måste skapas. Kvaliteten blir hög och tillåter allt från enkla enfärgs-motiv till fyrfärgs-motiv och särskilt vid större volymer passar screentryck väldigt bra till att trycka profilkläder. Textiltryck gör vi med upp till 5 färgers tryck.

SCREENTRANSFER

Bildbeskrivning

Transfertryck används ofta på textiler när volymen är lite mindre eller avancerade tryck med detaljer och färger. Trycket är i vissa fall ett screentryck som först är gjort på ett transferpapper och som sedan appliceras på plagget s.k. screen-transfer. Trycket beläggs med lim och torkas via ugn. Detta gör att man kan "spara" trycken och endast värma på ett fåtal plagg i taget. Vi tillverkar screen-transferna själva för att kunna ge en väldigt snabb service. Denna metod är perfekt för idrottsföreningar och klubbar som har möjlighet att få ett avtalspris på klubbloggan.

UTSKUREN TRANSFER

Bildbeskrivning

Utskuren transfer är speciell textiltransfer som "skärs" ut och värms på plagget. Detta sätt används med fördel när kund vill ha ett "individuellt" tryck på ett plagg. Oftast är det så vi gör när vi trycker till idrottsklubbar, när de vill ha individuella namn och nummer på varje plagg.

DIGITAL TRANSFER

Bildbeskrivning

Digitaltryck sker helt datoriserat. Datorn skickar motivet till en digitalprinter som printar motivet på en digital transfer folie, som sedan pressas på med högt tryck i en värme press. Detta gör att startkostnaden är låg eftersom ingen fysisk mall behöver göras. Styckpriset är dock lite högre än med exempelvis screentryck och därför passar digitaltryck bäst när det handlar om profilkläder i relativt små volymer. Kvaliteten är hög och funkar för både enkla och mer komplicerade motiv.

Här ovan kan ni bläddra och se ett litet sortiment av kunder vi har tryckt till.

Copyright  A-tec Grafiska 2017